Spirituele Films
Video Spiritualiteit

De Boeiendste Spirituele Films en Series op Netflix

Op Netflix kun je een aantal zeer boeiende spirituele films en series vinden. Van grote Hollywood/producties met beroemde sterren, tot kleine, fijnzinnige documentaires over minder bekende mensen of onderwerpen. In dit korte artikel geven we je een aantal tips om je op weg te helpen. Want Netflixen en chillen hoeft zeker niet te betekenen dat je je hoofd en je hart uit moet zetten, integendeel, met deze tips zul je juist inspiratie en zingeving kunnen vinden, gewoon lekker op je eigen bank.

Heal (2017)

Heal op NetflixDeze documentaire-film gaat over de zelfhelende kracht van het menselijk lichaam. De film richt zich daarbij niet alleen op de spirituele kant daarvan, maar zeker ook op de wetenschap daarachter. Steeds meer komen wetenschappers er namelijk achter dat het menselijk lichaam helende krachten heeft die veel verder gaan dan we eerder dachten.

Wat heel mooi is aan deze docu, is dat deze zich niet alleen richt op de ziektes en hoe die genezen worden, maar juist ook aandacht besteedt aan de onderliggende oorzaken voor die ziektes. Wetenschap en spiritualiteit gaan hand in hand en laten zien hoe onderliggende overtuigingen over onszelf vaak de ziektes veroorzaken en in stand houden. Absoluut een inspirerende aanrader!

The Story of God with Morgan Freeman (2016 -)

In deze meerjarige serie, die misschien nog een vervolg zal krijgen, gaan we mee met Morgan Freeman op zijn reis door de religieuze en spirituele wereld. De beroemde, zachtaardige acteur met zijn warme stemgeluid is de ideale gids op deze reis. Elke aflevering heeft een eigen onderwerp, zoals het leven na de dood, wonderen, en ook het wel of niet bestaan van het kwaad komt aan bod. Wie laat zich nu niet graag meenemen door zo’n fijne reisbegeleider? En dan ook nog naar zulke fascinerende bestemmingen!

The Secret (2006)

The Secret NetflixEen echte klassieker is natuurlijk The Secret. In eerste instantie was er het boek en later kwam de film. Een krachtige uiteenzetting over de kracht van de geest om door middel van visualisatie te bereiken wat je wil. Filosofen, schrijvers en wetenschappers vertellen in deze hoopgevende film over het hoe en waarom van de kracht van visualisatie. Daarnaast krijg je als kijker heel veel tips over hoe je deze methode in je eigen leven kunt gaan gebruiken om de doelen die je hebt te bereiken. Als je nog niet bekend bent met The Secret, dan is dit een absoluut inspirerende film die je zeker moet zien. Miljoenen levens zijn al geraakt en veranderd door deze ideeën en ook jij zult er zeker veel uit kunnen halen. Heb je het boek al gelezen, dan is deze film niet alleen een mooie aanvulling daarop, het geeft je ook weer dat extra zetje in de rug en het vertrouwen dat je nodig hebt om de methode toe te (blijven) passen.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van interessante spirituele films en series op Netflix. Zie het als een mooi beginpunt voor je eigen ontdekkingstocht, lekker thuis op de bank. Met de lancering van de Disney Plus app dit jaar maken we binnenkort zeker ook nog een lijstje met de leukste spirituele films en series op dat streamingsplatform!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *