edelstenen en kristallen
Spiritualiteit Alternatieve Spiritualiteit

De helende kracht van edelstenen en kristallen

Veel mensen zijn sceptisch wanneer zij voor het eerst in aanmerking komen met edelstenen en kristallen. Toch kunnen zij een helende werking hebben. Het verschil tussen edelstenen en kristallen is de mineralen waaruit zij zijn opgebouwd. Kristallen zijn vaak wat zachter dan edelstenen, zij bestaan uit één mineraal. Denk bijvoorbeeld aan bergkristal of amethist. Edelstenen kunnen uit meerdere mineralen bestaan en zijn ook een stuk harder; denk aan saffier of diamant.

edelstenen en kristallen

Energie in edelstenen en kristallen

De vorming van edelstenen en kristallen duurt duizenden jaren. In die tijd klontert er veel energie samen in de stenen. Wanneer wij in contact komen met een steen, straalt deze energie en vibraties uit waar ons lichaam op reageert. Het is niet zo dat vibraties zich enkel in stenen voordoen, vibraties zijn overal. Ze hebben een invloed op onze stemming en ons handelen. Ook als je niet spiritueel bent kan je het bestaan van vibraties niet ontkennen. Iedereen is wel eens een ruimte binnengestapt, waarna je meteen een bepaald gevoel krijgt.

Natuurlijk heeft niet alles in de wereld dezelfde vibratie. Kristallen hebben per definitie een zeer hoge vibratie. Hoger dan bijvoorbeeld plastic speelgoed. Kristallen en edelstenen kunnen dan ook beschouwd worden als magische cadeautjes van moeder natuur. Er zijn tal van soorten kristallen en edelstenen van over de hele wereld. Iedere steen heeft bepaalde eigenschappen aan zich toegeschreven en kan jou dus op een bepaalde manier helpen.

Let wel op dat edelstenen en kristallen nooit zomaar al jouw problemen op kunnen lossen. Ze kunnen je een goede energie geven en je hiermee helpen stappen te maken in de juiste richting. Maar uiteindelijk ben jij het zelf die moet handelen.

Zoutsteen Kristallen

Het gebruik van edelstenen en kristallen

Om de helende werking van edelstenen en kristallen te ervaren, zijn er meerdere manieren mogelijk. Het is persoonlijk wat het beste werk voor jou. Kies een manier die jou aanspreekt en varieer eventueel ook zodat je erachter komt wat het beste bij jou past.

  • Op het lichaam. Je kunt een edelsteen op het lichaam leggen, bijvoorbeeld bij een van de chakra-openingen. Maar het is ook heel goed mogelijk om stenen op het lichaam te dragen, in de vorm van een ketting of ander sieraad. Verder is het ook mogelijk om stenen simpelweg in de broekzak te bewaren, al dient men wel op te letten dat synthetische stoffen de energieën kunnen blokkeren.
  • In een ruimte. Sommige stenen zijn heel krachtig, en kunnen veel negatieve energieën uit een kamer halen. U kunt dus edelstenen plaatsen op plekken waar u dat prettig vindt, zoals kantoor, de slaapkamer of de woonkamer.
  • Water. Door edelstenen minstens 12 uur te laten weken in water, kunt u uw lichaam meer in balans brengen. Afhankelijk van wat u nodig heeft, kunt u het water ook in zonlicht of maanlicht laten staan voor extra energie. U kunt er ook mee koken, of er bijvoorbeeld thee van zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *