Reiki
Alternatieve Spiritualiteit

Wat is Reiki? Hoe kan je reiki gebruiken om rust te vinden in je leven?

Met Reiki zorg je voor meer rust en positieve energie in je leven. Maar wat is Reiki nou precies? En wat zijn de voordelen van reiki? Lees de onderstaande tekst en kijk of Reiki wellicht wat voor jou is en hoe je het kunt toepassen in je dagelijks leven.

Wat is Reiki?

ReikiReiki is een alternatieve geneeswijze, oorspronkelijk uit Japan, om energie over te brengen tussen therapeut en patiënt. Om de energie over te brengen wordt gebruik gemaakt van handopleggingen. Hierbij kunnen eventuele klachten of aandoeningen voorkomen of genezen worden. Ook draagt Reiki bij aan meer rust en ontspanning en zorgt het voor meer bewustzijn.

Bij Reiki wordt de nadruk namelijk gelegd op ons grotere bewustzijn, hierdoor kunnen kwalen of problemen verholpen worden. Vaak liggen veel oplossingen tegen problemen namelijk voor de hand en hoef je niet direct naar medicijnen te grijpen.

Er zijn diverse soorten van Reikibehandelingen, waarbij elke vorm van Reiki zich richt tot verschillende doelen en effecten. Zo heb je bijvoorbeeld Angel reiki, waarbij de nadruk ligt op spirituele aspecten en waarbij men werkt energie van bijvoorbeeld krachtige dieren of engelen, of de bekende vorm van Reiki Shambhala, waarbij wordt gestreeft naar persoonlijke groei en vrijheid. Welke vorm van Reiki voor jou het meest geschikt is hangt samen met jouw persoonlijke doelen en voorkeuren.

Voordelen van Reiki?

Een Reikibehandeling brengt vele voordelen met zich mee. Reiki zorgt er namelijk voor dat disharmonieën binnen het lichaam en de geest kunnen worden opgelost. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fysieke, emotionele en mentale problemen. Hierdoor kom je eerder tot rust en kun je je beter ontspannen.

Daarnaast draagt Reiki bij aan een positief effect op de levenskwaliteit en kan het zorgen voor een positief effect op je gezondheid en humeur. Genoeg redenen dus om eens een Reikibehandeling uit te proberen.

Reiki behandeling

Is Reiki wat voor jou?

De ervaring met Reiki is voor elk mens anders. Niet iedereen staat even open voor een Reikibehandeling, waardoor ook de effecten wellicht minder groot kunnen zijn. Ieder mens zit nou eenmaal anders in elkaar.

Daarnaast is het belangrijk om in acht te nemen dat Reiki geen wondermiddel is. Je kunt er geen ernstige ingrepen mee verhelpen. De methode is simpelweg bedoeld als alternatieve geneeswijze en geschikt voor het creëren van een gebalanceerd evenwicht en een ontspannend gevoel. Dit kan tal van positieve effecten veroorzaken voor je lichaam en geest.

De enige manier om te weten of het wat voor je is, is door het daadwerkelijk een keer uit te proberen. Je kunt een Reikibehandeling proberen wanneer je last hebt van een specifieke klacht, of wanneer je simpelweg nieuwsgierig bent naar de effecten op je mentale toestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *