Spiritualiteit

Wat vindt Maria Magdalena zelf van De Da Vinci Code?

Op 18 mei is de langverwachte verfilming van ‘De Da Vinci Code’ eindelijk in de bioscopen te zien. In deze bestseller speelt Maria Magdalena als partner van Jezus een cruciale rol. Maar wat vindt zij zelf eigenlijk van de thriller die haar na tweeduizend jaar collectieve ontkenning zo centraal in de wereld neerzet?

In het onlangs verschenen derde deel van de trilogie ‘Over de Goddelijkheid van de mens – Openbaringen van Maria, Jezus en Maria Magdalena’ verklaart Maria Magdalena onomwonden zeer content te zijn met het werkstuk van Dan Brown. Ze geeft haar inzichten door aan het in Nederland wonende Argentijnse medium Gabriela Gaastra-Levin.

In Openbaring 17 zegt Maria Magdalena onder meer: “De interesse in mij en in wat ik vertegenwoordig groeit met de dag. Er zijn steeds meer mensen die verlangen naar het helen van de vrouwelijke energie in zichzelf en in de wereld. Het succes van De Da Vinci Code van de auteur Dan Brown is met dit verlangen verbonden. In dit boek wordt in wezen spelenderwijs naar mij gezocht. De auteur speelt op een meesterlijke manier met het verlangen dat elk mens heeft naar het helen van het vrouwelijke. Alle voorvallen in het boek en de verhaallijn vormen een metafoor voor alle situaties en processen die mensen op Aarde creëren om in contact te komen met hun vrouwelijkheid. De vrouwelijke energie is op dit moment het belangrijkste element op Aarde dat heling behoeft. Alle verschillende conflicten die zich tussen de mensen op Aarde afspelen, hebben in essentie hiermee te maken. De heling van het vrouwelijke ‘doet alles op zijn plaats vallen’ en is het ontbrekende element voor het oplossen van de puzzel van de grote menselijke conflicten op Aarde van dit moment.”

Bron: Openbaringen.com / Human Divinity Academy


de Da Vinci Code op Netflix


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *